TIPS MELANCONG

  • HATI-HATI BOOKING ONLINE HOMESTAY @ FACEBOOK @ ANY ONLINE BOOKING kadang-kadang x wujud pun PAKEJ tu @ indah khabar dari rupa, PILIH LA TRAVEL AGENT BERLESEN DAN DAFTAR DENGAN KEMENTERIAN CONTOH (KPL/LN 7520)
  • TAK PERLU BAWA DUIT BANYAK2..pasti HABIS. haha. Rakyat Malaysia kalau datang Langkawi pasti ASYIK SHOPPING JE,hihi. Elok pergi time duit cukup-cukup je untuk shopping, kalau tak boleh clear duit kat bank.
  • ELAKKAN DATANG WAKTU PUNCAK- cuti sekolah, hari perayaan besar- CNY, LIMA, -kalau just nak bercuti je.SEBABNYA- hotel semua penuh, Langkawi jadi sangat- sangat sesak. Beratur naik kereta kabel je 4 jam, sangkut kat luar jalan ke tempat kereta kabel 30 minit.penat je, especially yang bawak anak kecik.Nak juga datang waktu bercuti- BOOKING LEBIH AWAL-dua-tiga bulan sebelum datang ke Langkawi.
  • Naik Ferri- boleh ikut Kuala Kedah tapi perjalanan lebih kurang 2 jam .Ikut Kuala Perlis perjalanan lebih kurang 1 jam. YANG MABUK LAUT disyorkan naik ikut Kuala Perlis. Harga tiket 2015- RM18 seorang, pastikan anda simpan tiket,takut2 kastam nak check time balik.
  • Elok sewa bas untuk sehari setengah jika pergi by group supaya boleh lawat semua.
  • Pemilihan tempat penginapan yang sesuai? Minat shopping-tinggal di Pekan Kuah, Minat pantai- stay di Pantai Chenang
  • Harga teksi adalah tetap. Jadi tak perlu risau. Harga yang disebut sama untuk semua teksi di Langkawi.


No comments:

Post a Comment

pihak kami akan menghubungi anda secepat mungkin

HONEYZONE TRAVEL

Selamat datang ke Page Percutian kami, Honeyzone Travel adalah sebuah Agensi Pelancongan yang sah dan berdaftar dengan kementerian Pelancongan.

Pihak kami menawarkan pelbagai bentuk perkhidmatan yang berkaitan pelancongan kepada pihak anda. Pelbagai jenis tawaran dan pakej menarik kami sediakan untuk anda pilih. Semua pakej yang pihak kami bangunkan adalah yang terbaik dan sesuai untuk semua peringkat.

Antara pakej yang pihak kami sediakan adalah pakej rombongan,pakej honeymoon,pakej berdua,family pakej dan sebagainya. Kami turut menyediakan perkhidmatan kereta sewa,aktiviti di pulau langkawi,tempahan hotel dan juga beberapa perkhidmatan lain.

Kami turut bersedia menyalurkan sebarang bentuk bantuan maklumat dan pertanyaan secara percuma.

call@wassap untuk butiran lanjut : WASSAP : 0195907732 / 0125907732